laat de spouwmuur van uw woning altijd controleren op geschiktheid. De geschiktheid is van belang om een goed resultaat te behalen.

Welke spouwmuren zijn geschikt?
Woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn, hebben een spouwmuur die niet van isolatie is voorzien. Eerst gaan wij kijken of de schil ook wel buitenmuur in goede staat is om te isoleren. Het voegwerk dient in goede staat te zijn een geen scheuren aanwezig. Anders kunnen er vochtproblemen ontstaan. Indien een gevel voorzien is van gevelverf, dampremmend of dampdicht zal deze verwijdert moeten worden. Ook een gevel van geglazuurde baksteen is niet geschikt voor na-isoleren.

Om te beoordelen of de spouwmuur van uw woning geschikt is om na-isolatie toe te passen voeren wij een onderzoek uit met een endoscoopcamera. Via een gaatje in de muur wordt met camera gecontroleerd of de spouw in goede staat is en breed genoeg om te isoleren. Als richtlijn wordt een minimale breedte aangehouden van 5 cm om het beoogde resultaat te behalen. Al zijn spouwmuren kleiner als 5 cm ook te isoleren.

endoscoop spouwmuur camers

Is de gevel niet geschikt omdat er scheuren aanwezig zijn, het voegwerk vervangen dient te worden of omdat er verf verwijdert moet worden kijk dan op de pagina van Resco Gevelwerken.